Angus – profile

 

Angus Hawkins

Konsult Profil

 Angus Hawkins är Way With Words grundare och är en språkkonsult med ett särskilt intresse för att bistå männsikor i deras utvecklingsprocess. Nuvarande eller tidigare kursdeltagare säger att han är bra på att motivera, har en bra pedagogik, får dem att göra något som de har aldrig lyckats med förut, är bra på att lyssna, sätta sig in i ett ämne och att få folk att prata och därmed använda språket.
Angus har en examen i ”International Business with German” från universitetet i Plymouth, England, vilket gav honom en bra insyn i den miljö som han nu arbetar i. Efter universitet läste han till språklärare på universitetet i Exeter. Han jobbade 3 år på statliga skolor i England och undervisade i tyska och franska. Han kompletterade sin lärar-  utbildning med en MPhil (magister) som i övergripande ordalag handlade om människans utvecklingsmönster och förhållandet till hjärnans utveckling.
I sin vidareutveckling har han utbildat sig till ackrediterade Birkman konsult. Birkman är ett högvärdigt personlighetstest som ger en djuplodande bild av individer eller team som vill utveckla sig. Detta ger bra förutsättningar för lyckade utvecklingsinsatser. Verktyget är mycket använt i USA och UK av ledande ledarskap konsultföretag. 2009 avslutade han en ett årig ICF coaching utbildning och är nu även en diplomerad ICF coach.